LinkedCoach – Om oss

Vi vet att människan slår maskinen!

LinkedCoach lever med övertygelsen att affärer handlar om relationer. Trots att vi lever i en digital era så är mötet mellan människor det som driver företag och människor framåt. Det vi ser idag är företag som slåss om utrymmet i det digitala bruset. Det är ett omöjligt antal val som måste göras och marknadsavdelningen har verkligen en utmaning att hänga med.

Det vi däremot ser är delen som faller utanför marknadsavdelningen och det är det personliga varumärket hos alla anställda. De som vågar och vill bygga sitt personliga varumärke och bolagets varumärke – samtidigt. Självklart är det bästa när våra kunder pratar gott om oss och våra produkter, men det som kommer efter kunder, är att anställda på företaget blir ambassadörer för företaget genom sina egna nätverk.

LinkedIn är idag en personstyrd plattform, med det så menar vi att personen är viktigare än företaget bakom. Det är era anställda som skapar räckvidd, engagemang och bearbetar era kunder eller konkurrenters kunder genom sitt engagemang och kunskap. Det här är en räckvidd som inte går att köpa på traditionellt sätt. Marknadsavdelningen kan vara ett stöd bakom men skall inte agera broms. För det personliga engagemanget hos anställda är en urkraft när vi kanaliserar den på rätt sätt.

Vi pratar om hundratusentals bruttokontakter per anställd och år. Verkar det skrämmande? Eller verkar det lockande? Med rätt hjälp, styrning och coachning så kan vi tillsammans göra er ledande på LinkedIn. Hur hade det känts att vara starkt förknippad med er bransch och faktiskt vara tankeledarna på LinkedIn?

Ser ni konkurrensfördelen att konvertera kalla samtal till ljumma eller rent av varma?

På LinkedIn så bygger vi tillsammans relevanta nätverk där ni kommer prata med era kunder, era konkurrenters kunder och även hitta era nya anställda. Det svåra är alltid att bygga vanan, ni har säkert börjat träna på ett gym någon gång för att sedan sluta efter ett tag.

Det fungerar precis på samma sätt här. Vi kan utbilda er på plattformen under en dag eller två, men genom att använda löpande coachning på individ-nivå så har vi 2-3 månader på oss att bygga vanan och kunskapen om plattformen. Ni kommer redan under den tiden se effekt, ta del av kunskap och skapa en möjligheter att göra affärer – eller bygga Employer branding. Beroende på vad just ert behov är.

Allt startar med en god och hållbar vana och det kan vi på LinkedCoach hjälpa er med!

Hur allt startade för LinkedCoach

Pontus Roos som grundat LinkedCoach har under mer än 5 års tid använt LinkedIn som ett huvudmedium för sin marknadsföring och försäljning.

Ni kanske känner igen Pontus ståendes vid en av sina kaffemopeder? Pontus och hans fru Anna är franchisetagare hos Fogarolli som med sina små röda kaffemopeder etablerat på event i Sverige. Pontus började sin LinkedIn-resa när han arbetade som regional sälj- & marknadsansvarig på Svensk Fastighetsförmedling. Kraften i nätverket visade sig väldigt värdefullt, roligt och ett effektivt sätt att bygga ett starkt personligt varumärke.

Pontus arbetar sedan 2018 även som LinkedIn-Coach och har under åren coachat företag och privatpersoner att nå uppsatta mål och framgång via LinkedIn. Med ett strukturerat arbetssätt, hög kunskap och fokus på att bygga en vana att använda LinkedIn så bygger LinkedCoach ett hållbart sätt som fokuserar på nätverkarens vardagliga närvaro på plattformen.

Sedan 2020 så fokuserar LinkedCoach på löpande digital coachning som bygger på en välbeprövad utbildnings- och coachplattform som importerats från skolvärlden.

”Den dagen du gillar att öppna LinkedIn-appen och nyfiket scrollar runt och nätverkar med dina kontakter, då är du en bra bit på väg. För allt bygger på en positiv vana. Det är egentligen som vilken träning som helst och ibland behövs en coach för att nå sina mål!”  – Pontus Roos

Snabbanslutning